APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Auto Egberts is een RDW-erkend keuringsstation. Onze APK-keuringen worden uitgevoerd volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Wij controleren o.a. uw remmen, uw wielophanging, uw schokdempers, uw banden, de stuurinrichting en de verlichting van uw auto. 

Camper APK 

APK is niet alleen voor auto’s verplicht, maar ook voor alle andere rijvoertuigen. Campers vormen op deze regel uiteraard geen uitzondering. Onder camper onderhoud valt ook de APK. Deze keuring voeren wij uit voor € 39,95. Onze specialisten zullen u, indien u dat wenst, uitleggen hoe wij de APK uitvoeren. Algemeen Camper onderhoud kan naast de APK worden gekozen op verzoek van de klant. Zo slaat u meteen twee vliegen in één klap. Veiligheid is onbetaalbaar, maar bij ons alsnog zeer voordelig.

Tesla APK 

Bij Auto Egberts keuren wij ook uw Tesla. U kunt, als u daar behoefte aan heeft, in de werkplaats wachten of kijken hoe onze specialisten te werk gaan. Onze ervaren keurmeesters zullen met de uiterste zorg omgaan met uw auto, waardoor u in een mum van tijd weer aan de verplichte keuring heeft voldaan. Ze zullen u ook bijstaan met eventuele vragen die u heeft. Tijdens de Tesla APK kunt u vervangend vervoer van ons mee krijgen zodat u door kunt gaan met uw dagelijkse bezigheden.

Een APK is geen onderhoudsmoment

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. 

APK